Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100 DE MINUTE BUNE - continuare Marţi, 18 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

28 Februarie 2017
Vizualizari: 451
Comentează add

Peste 30 de profesori de la Facultatea de istorie din Bucureşti îi cer primarului capitalei să nu mai aprobe în zonă activităţi care produc zgomot şi compromit cursurile.

Bucureşti: Cursuri de istorie, bruiate de târgurile din Piaţa Universităţii

radiojurnal

Esplanada din faţa Universităţii Bucureşti unde se organizează târguri şi festivaluri, fotografiată dintr-o sală de curs. Foto: Ionuţ Iamandi.

Peste 30 de profesori de la Facultatea de Istorie a Universităţii Bucureşti au semnat o scrisoare deschisă adresată primarului capitalei Gabriela Firea.

În scrisoare se arată că activitatea didactică la facultatea de istorie nu mai poate avea loc din cauza "poluării sonore constante creată de „Festivalul Iubirii”, organizat în acest moment în Piața Universității".

"Repetițiile, concertele, fondul muzical ambiental acoperă orice altă acțiune desfășurată în facultate, făcând imposibilă activitatea noastră de profesori și determinând o stare de stres și agitație atât în rândul studenților cât și al profesorilor și blocarea procesului didactic.

"Este o situație cu care ne-am confruntat și în cursul anului trecut cu ocazia unor evenimente similare și pe care am semnalat-o prin numeroase plângeri la Direcția de Mediu a Primăriei și la Poliția locală, rămase fără rezultat", se arată în scrisoarea deschisă semnată de decanul, prodecanii, directorii şi profesorii facultăţii.

Semnatarii spun că procesul a început în urma amenajărilor urbanistice recente din Piața Universității. Ei afirmă că zona statuilor, aflată în fața clădirii Universității, a devenit treptat "spațiu de desfășurare a unor evenimente de divertisment de tipul târgurilor și festivalurilor".

Până acum, primăria nu a reacţionat la mesajul profesorilor de la Facultatea de Istorie a Universităţii Bucureşti.


Etichete zgomotpoluare sonoracursurifacultatea de istorie din bucurestipiata universitatii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live