Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI Sâmbătă, 08 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Răzvan Stancu

1 Februarie 2011
Vizualizari: 1690
Comentează add

Pentru anul 2010 compania British Petroleum a raportat o pierdere record de 4,9 miliarde de dolari, cauzată în principal de dezastrul ecologic din Golful Mexic.

British Petroleum, pierderi după 17 ani de profit

razvan-stancu

Dezastrul ecologic provocat de răspândirea petei de petrol în Golful Mexic. Foto: Reuters.

Compania British Petroleum a raportat o pierdere de 4,9 miliarde de dolari pentru 2010, fiind primele pierderi raportate din 1992, informează BBC.

Bugetul alocat rezolvării urmărilor dezastrului din Golful Mexicde anul trecut a fost majorat cu un miliard de dolari, la 41 miliarde de dolari.

În anul 2009 compania a avut un profit de 13,9 miliarde de dolari.

Directorul executiv al companiei, Robert Dudley, a declarat că BP va restabili plata de dividende către acţionari, plătind un divident de şapte cenţi pe acţiune.

Plata de dividende a fost suspendată în urma dezastrului din Golful Mexic.

Potrivit BBC, suspendarea plăţii dividendelor timp de nouă luni a cauzat o pierdere pentru acţionari de aproximativ 4,9 miliarde de dolari.

Cu toate acestea , noile dividende vor valora pentru acţionari cu 3,2 miliarde de dolari mai puţin decât în anul 2009.

Preţul petrolului

În cel de-al patrulea trimestru al anului 2010, profitul BP a fost de 4,6 miliarde de dolari, cu o treime mai mare decât în acelaşi trimestru al anului trecut.

O cauza a profitului a fost creşterea preţului petrolului, care a urcat până la 90 de dolari pe baril la sfârşitul anului trecut.

BP a anunţat şi că va vinde două rafinării din Statele Unite, injumătăţindu-şi capacitatea din această ţară, şi că va investi mai mult în explorarea de zăcăminte petrolifere şi gazeifere.

British Petroleum nu a reuşit să risipească temerile privind viitorul companiei, mult-aşteptata revenire la plata de dividende fiind eclipsată de rezultatele sub aşteptări şi de creşterea costurilor dezastrului de anul trecut din Golful Mexic.


Etichete British PetroleumpetrolpierderiGolful mexicdividente

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live