Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO Luni, 01 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

1 Februarie 2019
Vizualizari: 422
Comentează add

Uniunea Europeană a anunţat că va acorda scutire de viză pentru cetăţenii britanici chiar şi în cazul unui Brexit fără acord.

Britanicii vor putea călătorii în Spaţiul Schengen fără viză şi după BREXIT

sergiu-stet

 

Ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene au convenit vineri, 1 februarie, că cetăţenii din Marea Britanie vor primi acces liber în statele blocului european, chiar şi în cazul unui Brexit fără acord.
 
Euronews transmite că propunerea, făcută de Consiliul European, permite accesul britanicilor în spaţiul Schengen, alcătuit din 26 de ţări europene, pentru călătorii care pot dura până la 90 de zile. Decizia Consiliului a fost înaintată spre aprobare Parlamentului European.
 
Într-o declaraţie de presă, Consiliul European a explicat că scutirea de viză se acordă "sub condiţia reciprocităţii". "Guvernul Marii Britanii a declarat că nu intenţionează să solicite vize cetăţenilor europeni care călătoresc pentru un scurt sejur în Marea Britanie. În eventualitatea în care Marea Britanie va introduce vizele pentru cetăţeni din cel puţin un stat membreu al UE, mecanismul de reciprocitate existent se va aplica şi cele trei instituţii europene şi statele membre UE vor aplica fără întârziere acest mecanism", subliniază Consiliul European.

Etichete brexitsCHENGENVIZEacord

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live