Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI Sâmbătă, 16 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţ Hîrţescu

21 Februarie 2013
Vizualizari: 896
Comentează add

Arhiva naţională britanică a pus la dispoziţia cetăţenilor registre penale care cuprind, între altele, date despre asasini în serie, dar şi despre băutori înrăiţi.

Britanicii vor putea afla antecedentele penale ale strămoşilor

petrut-hirtescu

Foto: arhivă Reuters.

Cetăţenii britanici vor putea consulta antecedentele penale ale strămoşilor lor într-o bază de date online care ajunge până în anul 1770, a anunţat Arhiva naţională britanică (TNA).

În colaborare cu un portal specializat, arhiva naţională a pus la dispoziţia cetăţenilor registre penale care cuprind, între altele, atât date despre asasini în serie, cât şi date despre băutori înrăiţi care nu mai aveau dreptul de a intra în baruri.

Registrele 'arată evoluţia sistemului judiciar britanic', a semnalat Paul Carter, specialist din cadrul Arhivei naţionale.

Sunt înregistrate detalii despre mai multe sute de mii de persoane.

Există unele recomandări făcute de judecători în favoarea sau împotriva unor cereri de graţiere depuse de criminali sau de familiile lor, în care explicau circumstanţe pe care le considerau atenuante', a explicat Carter.

Aceste registre sunt 'o sursă fascinantă de istorii de familie care pot servi atât cetăţenilor, cât şi istoricilor', a comentat Paul Carter.


Etichete Arhiva naţională britanicăregistre penale

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live