Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI. Recensământ 2022 Joi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dan Vasiliu, corespondent RRA în Marea Britanie

12 Aprilie 2012
Vizualizari: 1575
Comentează add

Mai puţin de una din zece persoane din Marea Britanie consideră că este de datoria sa să îi ajute pe tinerii care locuiesc în condiţii improprii, arată un studiu efectuat cu ocazia Zilei Internaţionale a Copiilor Străzii.

Britanicii, indiferenţi la problema copiilor străzii

dan-vasiliu-corespondent-rra-in-marea-britanie

Foto: Arhivă Reuters.

Joi, s-a aniversat în întreaga lume Ziua Internaţională a Copiilor Străzii.

Cu această ocazie, în Marea Britanie a fost publicat un studiu realizat de o organizaţie de caritate, care arată că britanicii sunt indiferenţi faţă de situaţia în care se află copiii străzii din ţara lor.

Mai puţin de una din zece persoane consideră că este de datoria sa să îi ajute pe tinerii care locuiesc în condiţii improprii.  

Potrivit studiului realizat de consorţiul pentru copiii străzii, 61% dintre britanici îi asociază pe tinerii fără locuinţe cu Africa şi Asia; patru din cinci britanici nu ştiu că anual îşi părăsesc casele peste 100.000 de tineri şi mai puţin de unu din zece se simte obligat să le dea o mână de ajutor.

De altfel, doar 13% dintre cei chestionaţi sunt de părere că probelma copiilor străzii este una acută în Europa Occidentală.

Peste 20% însă îi asociază pe aceşti copii cu infractorii.

Autorii studiului au îndemnat guvernele din întreaga lume să ia măsuri urgente pentru îndreptarea acestei situaţii.

La nivel global sunt milioane de copii care locuiesc pe străzi - a declarat directoarea consorţiului pentru copiii străzii, Sally Shire.

"Indiferent dacă vorbim de un copil care a fugit de-acasă, din Londra, sau din Delhi, motivele care îi determină să recurgă la aceste gesturi sunt similare. A fi copil al străzii nu e o crimă, iar societatea ar trebui să recunoască acest lucru" - a adăugat ea.

Reprezentanţii guvernului britanic au precizat că există, în prezent, mai multe proiecte în derulare menite să-i protejeze pe copiii străzii de eventualele abuzuri şi că se încearcă găsirea unor soluţii pentru diminuarea fenomenului.


Etichete studiuMarea Britaniecopiistradăcondiţiibritanici

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live