Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 26 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

30 Martie 2017
Vizualizari: 464
Comentează add

"Nu e nimic de câştigat din acest proces şi mă refer la ambele părţi", este de părere Consiliului European, Donald Tusk.

Brexit - "un motiv de tristeţe pentru europeni şi britanici"

radiojurnal

  Donald Tusk. Foto: Arhivă.

Un motiv de tristeţe pentru europeni şi britanici  - a calificat preşedintele Consiliului European, Donald Tusk - ziua în care Marea Britanie şi-a anunţat oficial decizia de a părăsi Uniunea Europeană.

Tusk a primit miercuri, 29 martie, scrisoarea prin care premierul Theresa May activează articolul 50 din tratatul de funcţionare a Uniunii, referitor la retragerea unui stat membru, iar responsabilul european se aşteaptă la negocieri dificile pentru stabilirea condiţiilor de separare.

"Nu e nimic de câştigat din acest proces şi mă refer la ambele părţi. În esenţă este vorba despre un proces de control al pagubelor, iar scopul nostru este clar: să minimalizăm costurile pentru cetăţenii europeni, pentru companii şi pentru statele membre" - a declarat preşedintele Consiliului European.

Donald Tusk a adăugat că paradoxal există şi un avantaj al Brexitului. I-a făcut pe cei 27 de parteneri rămaşi în Uniune mai hotărâţi şi mai uniţi ca înainte, aşa cum a arătat-o recenta declaraţie de la Roma.


Etichete TuskBrexitTheresa Mazarticol 50UE

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live