Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Marţi, 10 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dan Vasiliu

17 Mai 2019
Vizualizari: 277
Comentează add

În Marea Britanie, negocierile dintre guvern şi opoziţie pe tema Brexitului s-au încheiat fără niciun rezultat .

Brexit, negocieri fără rezultat

dan-vasiliu

În Marea Britanie, negocierile dintre guvern şi opoziţie pe tema Brexitului s-au încheiat fără niciun rezultat. Liderul laburist, Jeremy Corbyn, dă vina pe instabilitatea din interiorul executivului, în timp ce premierul Theresa May acuză diferenţele de opinie din cadrul Partidului Laburist. 

Liderul Partidului Laburist a transmit astăzi o scrisoare premierului Theresa May prin care o informează că se va retrage din negocierile privind Brexitul. Jeremy Corbyn invocă instabilitatea din cadrul guvernului.

Jeremy Corbyn: Prim-ministrul a anunțat că va pleca și au apărut critici din ce în ce mai multe din partea unor membri ai Guvernului care nu își doreau ca aceste discuții să aibă loc, așa că am decis să le punem capăt. Guvernul nu şi-a schimbat în mod fundamental poziția și există în continuare diferențe de opinie.

De cealaltă parte, premierul Theresa May a pus eşecul acestor negocieri pe seama divergențelor din cadrul Partidului Laburist.

Theresa May - Au fost zone în care am putut să ajungem la un numitor comun, dar în privința altor chestiuni s-a dovedit a fi mai dificil. Nu am putut trece însă peste faptul că în Partidul Laburist nu există un punct de vedere comun dacă, fie vor să livreze Brexitul, fie să organizeze un al doilea referendum - spus Theresa May.

În negocierile cu guvernul, opoziția a insistat pentru rămânerea în Uniunea vamală și după Brexit, dar mulți deputați laburiști au amenințat că nu vor vota un eventual acord dacă nu va exista posibilitatea organizării unui nou vot public.


Etichete brexitnegocieri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live