Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Luni, 30 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

1 Aprilie 2017
Vizualizari: 493
Comentează add

Va trebui ca Marea Britanie să-şi onoreze angajamentele financiare luate ca membru UE, iar impactul Brexit asupra milioanelor de europeni ce trăiesc în Regat să fie cât mai redus.

Brexit: Din foaia de parcurs a UE la negocieri

radiojurnal

 

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a anunţat ieri în Malta că în vederea negocierilor pentru Brexit, se va face o pregătire a liderilor europeni, pe 29 aprilie, iar la începutul lui iunie, cel mai probabil, reprezentantul UE pentru negocierea Brexit şi echipa sa, vor trece propriu-zis la negocieri cu reprezentantul Marii Britanii şi echipa acestuia.

Redactorul Radio România Actualităţi, Luminiţa Apostol, a precizat că europenii şi-au făcut publice condiţiile pentru viitoarele negocieri privind ieşirea Marii Britanii din Uniune, la două zile după ce premierul britanic a trimis la Bruxelles scrisoarea prin care a fost activat art. 50 din Tratatul Uniunii Europene.

Principalele puncte ale acestor orientări, aşa cum au fost acestea numite, sunt minimalizarea impactului Brexit asupra ceţătenilor europeni care trăiesc în Marea Britanie, aproximativ 3 milioane, clarificarea incertitudinilor cu privire la frontiera dintre Republica Irlanda şi provincia britanică Irlanda de Nord, ca şi achitarea de către britanici a facturii ce decurge din ruperea înţelegerilor făcute în cadrul Uniunii.

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a subliniat în conferinţa ţinută ieri dimineaţă în capitala Maltei, ţara care asigură preşedinţia semestrială a Uniunii, că Marea Britanie trebuie să îşi onoreze toate angajamentele financiare şi obligaţiile pe care şi le-a luat ca stat membru al UE.

Donald Tusk a spus că "aşa este corect faţă de toţi acei oameni, comunităţi, cercetători, fermieri", cărora cei 28 de membri ai UE le-a promis şi le datorează aceşti bani"


Etichete Preşedintele Consiliului EuropeanDonald Tusknegocieribrexitcetăţeni europeniobligaţii financiare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live