Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Duminică, 16 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

RADOR

14 Aprilie 2021
Vizualizari: 271
Comentează add

Unii oamnei de ştiinţă consideră că noua variantă P1, care a avut originile în oraşul amazonian Manaus, ar putea fi cel puţin parţial responsabilă.

Brazilia: Majoritatea pacienţilor de la terapie intensivă au sub 40 de ani

rador

Epidemia de coronavirus din Brazilia afectează tot mai mult persoanele tinere, datele din spitale arată că în luna martie majoritatea celor internaţi la terapie intensivă au avut vârsta sub 40 de ani, potrivit unui nou raport, citat de Reuters.

Raportul, realizat de Asociaţia Braziliană de Medicină Intensivă, la sfârşitul săptămânii trecute, se bazează pe datele primite de la mai mult de o treime din secţiile de terapie intensivă din ţară.

Acesta a descoperit o creştere semnificativă a numărului de persoane tinere internate la terapie intensivă.

Pentru prima dată de la începerea epidemiei în Brazilia, în 2020, 52% dintre paturile de la terapie intensivă sunt ocupate de persoane, cu vârsta de 40 de ani sau mai mică.

Aceasta reprezintă o creştere de 16,5% faţă de ocuparea de această grupă de vârstă între decembrie şi februarie.

Nu este clar de ce mai multe persoane tinere se îmbolnăvesc în actualul val al pandemiei în Brazilia, dar unii oamnei de ştiinţă consideră că noua variantă P1, care a avut originile în oraşul amazonian Manaus, ar putea fi cel puţin parţial responsabilă.

Alţi factori, printre care întârzierea vaccinării persoanelor în vârstă şi comportamentul tinerilor, care s-ar putea simţi mai puţin îngrijoraţi în ce priveşte socializarea, ar putea să influenţeze datele.

Într-un raport separat, Institutul de Sănătate Publică Fiocruz a declarat că acest curent pune presiune suplimentară pe sistemul de sănătate brazilian, din cauza că pacienţii tineri tind să petreacă un timp mai îndelungat la terapie intensivă.

În prezent, Brazilia este epicentrul global al pandemiei COVID-19, cu o rată zilnică a deceselor care depăşeşte 4.000.

Epidemia împinge spitalele la limita posibilităţilor, iar mulţi dintre pacienţi mor înainte ca un pat la terapie intensivă să se elibereze.

Mai mult de 350.000 de persoane a fost ucise de coronavirus în Brazilia, care se află pe locul doi ca număr de decese, în urma Statelor Unite.


Etichete (ii)braziliapandemievarsta

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live