Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Luni, 28 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mădălin Iacob, Braşov

5 Decembrie 2014
Vizualizari: 1878
Comentează add

Aprinderea luminilor de sărbători va fi urmată sâmbătă seara de colindele grupului Anatoly și de un concert Andra.

Brașovul redevine Orașul de Poveste

madalin-iacob-brasov

Foto: Mădălin Iacob

De la ora 17.00, bradul din Piaţa Sfatului şi toate ornamentele din oraş se vor aprinde oficial, transformând Braşovul în Oraş de Poveste. 

Culorile oficiale ale acestor sărbători de iarnă la Braşov vor fi albul cald şi argintiul. 

Aprinderea luminilor de sărbători va fi urmată sâmbătă seara de colindele grupului Anatoly și de un concert Andra.

Tot de sâmbătă, în fiecare sfârșit de săptămână până la Crăciun, pe scena din Piaţa Sfatului se vor face auzite cântecele Sărbătorilor de iarnă. 

În perioada 21-23 decembrie, de la ora 18.00, în Piaţa Sfatului va fi jucat spectacolul „Naşterea Ta, Doamne Isuse“, al Teatrului Arlechino, în parteneriat cu Teatrul Excelsior Bucureşti. ,

Odată cu aprinderea luminilor în Piața Sfatului și pe strada Michael Weiss va fi deschis Târgul de Crăciun.

La fel ca anul trecut, un al doilea brad va fi împodobit în Piaţa Enescu, iar ca o noutate, va fi montat în acest an şi un carusel. Tot aici este amenajat un orăşel al copiilor care va avea şi şase reni luminoşi.

Bradul din Piața Sfatului are 25 m înălțime, și pentru împodobirea lui s-au folosit  un kilometru de şiruri şi conuri luminoase, 900 de metri de şiruri verticale cu 18.000 de becuri şi flashuri, o spirală de 1.200 de metri de ţurţuri din leduri cu 70.000 de luminiţe, şiruri de globuri roşii şi argintii şi beteală argintie. În vîrful bradului se află o stea luminoasă de 1,5 metri. 

În faţa lui va fi adus un urs gigantic din leduri şi un ren luminos. Pe Casa Sfatului au fost montate margini luminoase pe balustrade şi streaşină şi ţurţuri luminoşi. Pe grilajele de la ferestre vor fi aprinse steluţe luminoase, iar în balcon şase candelabre cu leduri. Cei doi stîlpi de iluminat din Piaţa Sfatului au fost şi ei îmbrăcaţi deja în şiruri luminoase.

Strada Republicii va fi acoperită de un plafon luminos de 500 de metri lungime şi 10 metri lăţime, care a fost refăcut în ultima săptămînă, după ce în urma fenomenului de freezing-rain s-a rupt în mai multe locuri. 

O boltă luminoasă a fost instalată şi pe strada Michael Weiss, iar ornamente luminoase sub forma unor modele dinamice cu steluţe de 2,8 metri înălţime.  De asemenea,stâlpii de iluminat de pe străzile principale ale Brașovului au fost și ei împodobițți cu decorații luminoase.  


Etichete Știri CentruBrașovOrașul de PovesteconcertAnatolyAndra

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live