Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Marţi, 11 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ioana Dogaru

16 Iulie 2010
Vizualizari: 1415
Comentează add

Compania petrolieră British Petroleum (BP) afirmă că a reuşit, pentru prima dată, în trei luni, să oprească scurgerea de petrol din Golful Mexic.

BP susţine că a oprit scurgerea de petrol

ioana-dogaru

O broască ţestoasă încercă să scape de pata de petrol. Foto: AFP.

Compania petrolieră British Petroleum (BP) a reuşit să oprească pentru prima dată în aproape trei luni, scurgerea de petrol din Golful Mexic, după ce toate valvele noului dispozitiv de etanşare a puţului de petrol avariat au fost închise în cursul unui test, relatează AFP.

Preşedintele Barack Obama a comentat anunţul BP spunând ca este un "semnal pozitiv", dar a subliniat precaut că experimentul este încă în faza de testare, relatează BBC.

Compania petrolieră a mai avut tentative de a stopa scurgerea de petrol, dar aceasta este singura reuşită de până acum.

BP nu sărbătoreşte încă, deoarece mai urmează un test foarte important de presiune care va stabili dacă noul dispozitiv amplasat poate intra în funcţiune, acesta având capacitatea de a recupera întreaga cantitate de petrol care se scurge din puţ sau chiar să stopeze definitiv scurgerile de ţiţei, informează CNN.

Între timp, BP continuă să facă faţă presiunii politice din SUA, potrivit BBC.

Audiere

O comisie a Senatului SUA va organiza o audiere în legătură cu circumstanţele eliberării, în Scoţia, în 2009, a atacatorului de la Lockerbie, Abdul Baset Ali al-Megrahi.

Comisia pentru Relaţii Externe a Senatului va cere unor oficiali ai British Petroleum să depună mărturie.

Există suspiciuni potrivit cărora compania petrolieră a făcut lobby, în favoarea eliberării lui Abdul Baset Ali al-Megrahi, în speranţa demarării unei afaceri petroliere cu Libia, potrivit BBC.

BP a declarat că nu a fost implicată în discuţii legate de eliberarea atacatorului.


Etichete Catastrofa ecologică din Golful MexicBPpetrolscurgereGolful Mexicecologie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live