Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Duminică, 28 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Gina Poenaru, Botoşani

5 Septembrie 2014
Vizualizari: 1984
Comentează add

Autoritățile din municipiul Botoşani au montat pe stâlpii de iluminat din centrul vechi mini-tablouri cu imagini care prezintă “Orașul de odinioară”.

Botoşănenii redescoperă în centrul vechi “Orașul de odinioară” Botoşănenii redescoperă în centrul vechi “Orașul de odinioară” - Conține audio

gina-poenaru-botosani

Mini-tablou amplasat în centrul vechi al municipiului Botoşani. Foto: Gina Poenaru

"Vă invităm la o plimbare în Botoșaniul de altădată" este mesajul galeriei permanente deschisă de Primăria municipiului reședință de județ în centrul istoric.

Pentru a pune în valoare mai mult ansamblul medieval unic în Moldova, parțial reabilitat cu fonduri europene, dar și pentru a reînvia zona cea mai populată în urmă cu cateva secole, autoritățile au montat pe stâlpii de iluminat mini-tablouri cu imagini care prezintă “Orașul de odinioară”.

Ansamblul arhitectural din Centrul Vechi al orașului Botoșani strânge la un loc 60 de clădiri monument istoric construite după modelul celor din Leipzig și este unic în zona Moldovei.

Cândva, era punctul de interes pentru localnici, comercianți și indrăgostiți, în egală măsură.

Astăzi, deși parțial reabilitat cu fonduri europene (6,2 milioane de euro), prezintă mai mult interes doar pentru turiști.

Conștienți de necesitatea reînvierii nucleului în jurul căruia s-a dezvoltat orașul de-a lungul timpului, edilii au reușit să închirieze câteva spații, au mutat aici toate manifestările culturale și au deschis chiar și o galerie permanentă în aer liber, în care au investit 5.000 de lei.

Pe stâlpii de iluminat public au montat ilustrate care prezintă orașul de odinioară.

Chiar dacă panourile sunt cam mici și la concurență cu afișele lipite de diverse persoane, inițiativa este apreciată de localnici.

În același scop, o arteră pietonală din centrul vechi al municipiului Botoșani va fi acoperită cu 400 de umbrele multicolore.

Acestea ​au început deja să fi​e​ ancorate cu prilejul Festivalului Toamnei - September fest- și vor rămâne- dacă vor rezista- până la începutul sezonului rece.  

Audio: “Orașul de odinioară” din centrul vechi

 

Etichete ştiri nord-estBotoşanigaleriecentru vechitablouriistoriemonumenteMoldovareabilitare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live