Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DE LA „ –” LA „ + ” INFINIT Miercuri, 15 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

28 Februarie 2015
Vizualizari: 1238
Comentează add

Potrivit Ministerului de Interne, Nemţov a fost împuşcat în spate, cu patru gloanţe trase de necunoscuţi dintr-o maşină care a dispărut de la locul faptei.

Boris Nemţov, lider proeminent al opoziţiei ruse, asasinat

alexandru-beleavski-moscova

Boris Nemţov, unul dintre liderii proeminenţi ai opoziţiei din Rusia. Foto: Arhiva Reuters.

Boris Nemţov, fost vicepremier în anii '90, în prezent deputat al legislativului Regiunii Vladimir, unul din liderii proeminenţi ai opoziţiei ruse şi critic vehement al preşedintelui Putin, a fost asasinat aproape de miezul nopţii, pe un pod din centrul Moscovei, la 100 de metri de Kremlin.

Potrivit Ministerului de Interne, Nemţov a fost împuşcat în spate, cu patru gloanţe trase de necunoscuţi dintr-o maşină care a dispărut de la locul faptei, în timp ce se plimba în compania unei tinere sosite din Ucraina.

Primul care a transmis ştirea despre moartea lui Nemţov a fost colegul său de opoziţie Ilia Iaşin, care a declarat la Radio Ecoul Moscovei, că nu are nicio îndoială că este vorba de un asasinat politic.

Potrivit lui Iaşin, Nemţov lucra la un raport ce demonstra implicarea militară a Rusiei în conflictul din Ucraina.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dimitri Peskov, a spus că preşedintele Putin a declarat că asasinarea cu cruzime a lui Boris Nemţov are toate caracteristicile unei crime comise la comandă şi un caracter exclusiv provocator.

Presedintele Putin a ordonat înfiinţarea unui grup special de anchetă, format din reprezentanţii principalelor structuri de forţă, şi a anunţat că va controla personal desfăşurarea anchetei.


Etichete Boris Nemţovvicepremieranii '90deputatlegislativRegiunea Vladimirliderii proeminenţi ai opoziţiei rusecritic vehement al preşedintelui Putinasasinatmiezul nopţiipod din centrul MoscoveiKremlin.

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live