Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Luni, 06 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Aura Neag, Londra

26 Mai 2021
Vizualizari: 316
Comentează add

Premierul britanic Boris Johnson a fost criticat dur azi în parlament de fostul său consilier principal, Dominic Cummings.

Boris Johnson, criticat pentru modul cum a gestionat epidemia de Covid

aura-neag-londra

Premierul britanic Boris Johnson a fost criticat dur azi în parlament de fostul său consilier principal, Dominic Cummings.

Acesta susține că mii de britanici şi-au pierdut viața din cauza manierei în care premierul și cabinetul său au luat decizii cheie pe perioada pandemiei.

Boris Johnson respinge acuzațiile și spune că va accepta o anchetă publică referitoare la gestionarea crizei sanitare.

Acuzațiile lansate de Dominic Cummings, fostul consilier principal al premierului Boris Johnson, sunt incendiare.

Dominic Cummings susține că decizii cheie ale guvernului luate pe perioada pandemiei au fost haotice, greșite și târzii, iar acest lucru a adus la mii de vieți omenești pierdute inutil.

Potrivit domnului Cummings, Boris Johnson nu a crezut în COVID și ar fi cerut chiar să fie injectat cu noul virus în direct la televizor ca să demonstreze că este doar o sperietoare.

Dominic Cummings: În februarie premierul a considerat că este doar o poveste de speriat. El a considerat că noul virus este o nouă gripă porcină.

Reporter: Marea Britanie a înregistrat 128.000 de decese din cauza coronavirusului și este țara din Europa cu cele mai multe victime.

Opoziția a cerut în parlament premierului se explice aceste acuzații grave aduse de fostul său consilier. Boris Johnson respinge acuzațiile.

Boris Johnson: Am muncit zi și noapte pentru a reduce pierderile de vieți omenești și pentru a proteja sistemul public de sănătate.

Reporter: Premierul Boris Johnson a acceptat ca în primăvara viitoare să înceapă o anchetă publică a felului în care a fost administrată pandemia de către autorități.

Opoziția susține, însă că această anchetă ar trebui să înceapă imediat.


Etichete parlamentul britanicboris johnsonpandemiedominic cummings(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live