Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL Duminică, 09 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

16 Noiembrie 2014
Vizualizari: 1361
Comentează add

Festivalul internaţional de literatură Bookcity se încheie astăzi la Milano, după trei zile de sute de evenimente literare.

Bookcity-Milano, la final

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

Foto: facebook/BookCity-Milano.

Aseară, scriitori şi jurnalişti dizidenţi din România, Polonia şi Republica Cehă au marcat 25 de ani de la căderea Zidului Berlinului şi a regimurilor comuniste din Europa de est. 

Din partea ţării noastre a susţinut o comunicare scriitorul Bujor Nedelcovici. 
 
Coordonatoarea Centrului Cultural Italo-Român, Violeta Popescu, a precizat că scriitorii români se bucură de apreciere la tărgurile de profil din Italia.  
 
"Este încă o ocazie şi o foarte importantă oportunitate de prezenţă literară a României în acest spaţiu de prestigiu. Scriitorii români au devenit o constantă la marile festivaluri din Italia, cum este şi Salonul internaţional de carte de la Torino, cum este festivalul de la Mantova şi, iată, cum este şi acest festival Bookcity din Milano şi Lombardia", spune Violeta Popescu.  
 
Bookcity este un festival literar tânăr care reuneşte la Milano, oraşul care găzduieşte unele dintre cele mai importante edituri italiene, scriitori, editori, traducători, critici literari şi nu în cele din urmă, cititori. 
 
Festivalul se desfăşoară sub patronajul CE.

Etichete ItaliaRomâniaMilanoComisia EuropeanăFestivalul Internaţional de Literatură "Book City"Violeta PopescuPoloniaCehiaZidul BerlinuluiBujor Nedelcovici

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live