Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Actualităţi

5 Mai 2022
Vizualizari: 302
Comentează add

Ilie Pintea: Se aşteaptă o intensificare a atacurilor armatei ruse, ce îşi regrupează şi îşi concentrează forţele în regiunea Donbas, pe care o controlează parţial.

Bombardamentele ruse au atins o localitate din Transcarpatia

radio-romania-actualitati

  Foto: Ilie Pintea.

Bombardamentele ruse au continuat ieri în mai multe regiuni ale Ucrainei şi au atins pentru prima dată şi o localitate din Transcarpatia, unde au distrus o gară feroviară. Bombardamentele au distrus şi mai multe depozite de carburanţi, de unde şi temerile că Ucraina s-ar putea confrunta cu o criză de combustibil. Mai multe precizări au fost transmise de trimisul special al RRA, corespondentul de război Ilie Pintea.


Ilie Pintea: Ofensiva Armatei Ruse a vizat în ultimele 24 de ore mai multe ţinte de infrastructură critică, iar bombardamentele au afectat nu doar uzine electrice ori depozite de combustibil, ci şi calea ferată, pentru a încetini transporturile logistice. De asemenea, Rusia încearcă să mărească ritmul operaţiunii militare în estul Ucrainei, pentru a ajunge la graniţa regiunilor Doneţk şi Lugansk şi pentru a dezvolta acţiuni în direcţiile Zaporojie şi Kryvyi Rih. Rachetele trase noaptea trecută, când au fost alarme de atac aerian pe tot teritoriul Ucrainei, nu au putut fi interceptate decât în parte şi au distrus centrale electrice, gări şi locuinţe. Bombardamentele au ajuns din nou la Vinnîţea, un oraş aflat la circa 200 km de Cernăuţi, şi au afectat pentru prima dată o localitate din Transcarpatia, regiune considerată până acum sigură. La Cernăuţi, unde mă aflu, omenii încearcă să ducă o viaţă normală, din care fac parte şi alarmele, şi sunt cel mult îngrijoraţi, dar în niciun caz panicaţi de acestea. Liviu Rusu, un avocat care trăieşte în Cernăuţi şi coordonează o asociaţie a oamenilor de afaceri din zonă, spunea că nu există nicio garanţie de securitate şi că ameninţările ar trebui luate în serios.


Avocat Liviu Rusu: Cu părere de rău, cetăţenii, locuitorii regiunii în ultimul timp nu mai reacţionează la acest alarme; cei care sunt în stradă sau în cafenea îşi continuă mersul obişnuit; s-au obişnuit cu aceste alarme, probabil că sunt influenţaţi şi de faptul că, slavă Domnului, până în ziua de astăzi regiunea Cernăuţi încă nu a fost bombardată de armata rusă.  

Ilie Pintea: Perspectivele în ceea ce priveşte situaţia de securitate sunt îngrijorătoare, deoarece se aşteaptă o intensificare a atacurilor armatei ruse, ce îşi regrupează şi îşi concentrează forţele în regiunea Donbas, pe care o controlează parţial. Între timp, Ucraina continuă să beneficieze de suport logistic şi militar important, dar se confruntă cu o criză din ce în ce mai serioasă de combustibil, după ce mai multe depozite au fost distruse de bombardamente.


Etichete ucrainacernăuțitranscarpatiarusiarăzboiilie pintea

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live