Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (in continuare) Marţi, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

27 Februarie 2018
Vizualizari: 836
Comentează add

Bombardamentele au făcut imposibil accesul agenţiilor umanitare ale ONU în enclavă şi au blocat încercările civiilor din Gouta de Est de a pleca din zonă.

Bombardamentele au reînceput în enclava siriană Ghouta de Est

sergiu-stet

 Voluntari ai Crucii Roşii acţionând în Siria       Foto: www.icrc.org/en/document/syria-restraint-humanitarian-access-badly-needed-damascus

ONU a declarat că în enclava rebelă siriană Ghouta de Est, în apropiere de Damasc, au reînceput luptele, în ciuda unui armistiţiu de cinci ore ordonat de Rusia. Bombardamentele au făcut imposibil accesul agenţiilor umanitare ale ONU în enclavă şi au blocat încercările civiilor din Gouta de Est de a pleca din zonă.

"Chiar în acest moment au reînceput bombardamentele asupra enclavei Ghouta de Est, două persoane au fost deja ucise. Avioanele de luptă  ale Rusiei şi ale guvernului sirian au continuat atacurile în Ghouta de Est şi au lovit ţinte. Oamenii sunt înspăimântaţi de moarte, copiii şi femeile sunt panicaţi pentru că nu ştiu când vor putea ieşi din Ghouta de Est, iar avioanele de luptă străbat continuu cerul", a declarat pentru BBC jurnalistul rezident în Ghouta de Est Nour Adam.

Iniţial, armistiţiul a intrat în vigoare şi armele au tăcut, dar înainte de a se încheia cele cinci ore de pauză au reînceput luptele. Monitorii au raportat, la rândul lor, că forţele ruse şi siriene au lansat atacuri aeriene, dar Moscova îi acuză pe rebeli că au bombardat coridorul umanitar stabilit pentru evacuarea civililor din Ghouta de Est. 


Etichete Nour AdamSirialupteRusiaMoscovaavioaneraiduribombardamente

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live