Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINAL Marţi, 19 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio Reşiţa

6 Iulie 2016
Vizualizari: 703
Comentează add

Barja care s-a scufundat anul trecut în Dunăre s-a transformat într-o „bombă cu ceas”.

Bombă cu ceas: O barjă cu chimicale zace de un an pe fundul Dunării

radio-resita

Foto: expressdebanat.ro.

Barja cu îngrăşăminte, care s-a scufundat în urmă cu mai bine de un an în Dunăre, a devenit o bombă cu ceas pentru mediul înconjurător, au declarat reprezentanţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului din Caraş-Severin, care încearcă în continuare să rezolve problema.

"Vreau să vă readuc aminte că în 11 februarie 2015, a avut loc un incident pe Dunăre cu scufundarea unui şlep cu aproximativ 850 de tone de îngrăşăminte chimice.

"Deşi până acum nu s-a întâmplat nimic, putem să avem o problemă îngrozitoare în orice moment. Vă daţi seama care ar fi reacţia îngrăşămintelor cu apa, la un moment dat”, a precizat şeful Agenţiei de Mediu din Caraş-Severin, Mihai Cepeha.

Inspectorii au luat din nou legătura cu Ministerul Transporturilor şi cu Administraţia Căilor Navigabile, deoarece în orice moment fauna şi vegetaţia din acel segment poate fi în pericol.

Barja care transporta aproximativ 900 de tone de îngrăşământ agricol s-a scufundat în apropierea Portului Moldova Veche, în timp ce se afla în aşteptarea reviziei de ieşire din ţară.

La rândul lor, reprezentanţii Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor au precizat, într-un comunicat de presă, că încărcătura barjei, o „substanţă de tip îngrăşământ NPK, utilizat în agricultură”, a fost ambalată integral în saci cu folie dublă de polietilenă.

Barja fãcea parte dintr-un convoi ce se deplasa dinspre Vukovar, Croaţia, spre Moldova Veche.


Etichete BarjaresitaDunărechimicaleingrasaminte scufundatebombă cu ceas

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

Notice: Uninitialized string offset: 0 in /var/www/romania-actualitati.ro/html/lib/Cake/View/Helper/HtmlHelper.php on line 704 atentionare-nowcasting
X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live