Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICA VERII Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Cristina Bulbescu, Radio Târgu Mureş

25 Mai 2011
Vizualizari: 2498
Comentează add

Clinicile de cardiologie din Târgu Mureş nu fac faţă numărului mare de bolnavi de inimă.

Bolnavii de inimă în pericol Bolnavii de inimă în pericol - Conține audio

cristina-bulbescu-radio-targu-mures

Clinicile de cardiologie din Târgu Mureş nu fac faţă numărului mare de bolnavi de inimă.

 Situaţia a fost sesizată de trei asociaţii cu profil medical din Târgu Mureş.
Acestea susţin că la Clinica de Cardiologie din cadrul Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş pacienţii sunt ţinuţi pe coridoare, sunt spitalizaţi pe paturi suplimentare sau internaţi în diferite alte secţii .
Pe lângă numărul mare de pacienţi,  lipsesc şi materialele sanitare, se arată în comunicatul de presă primit la redacţia Radio Târgu Mureş.
Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş a confirmat că în ultima perioadă a crescut numărul urgenţelor cardiologice şi că au fost nevoiţi să suplimenteze numărul de paturi pentru rezolarea problemei.
În timp ce pentru cazurile de urgenţă se aplică tratament imediat , pentru bolnavii cronici există liste de aşteptare de luni de zile, situaţie întâlnită şi la alte clinici din spital.
  În ceea ce priveşte medicamentele şi materialele sanitare, nu sunt  probleme, dă asigurări managerul Spitalului de Urgenţă, dr Florin Gomotârceanu. audio :

 Reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş spun că, odată cu preluarea fostului Institut al Inimii, Spitalul are o posibilitate în plus de a trata bolnavii cu afecţiuni cardiovasculare.
 De asemenea, mai există un alt compartiment de cardiologie, la Clinica Medicală III, însă problema este de fapt colaborarea dintre acestea.      

 

Etichete cardiologieTargu Mures

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live