Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Joi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Autor

Victor Caraculacu

19 Martie 2014
Vizualizari: 1300
Comentează add

Pacienţii cronici din România avertizează cu proteste de stradă dacă autorităţile sanitare nu vor decide actualizarea listei de medicamente compensate şi gratuite.

Bolnavii cer actualizarea listei de medicamente compensate Bolnavii cer actualizarea listei de medicamente compensate - Conține audio

victor-caraculacu

Termenul de 1 aprilie a fost promis, de altfel, de fostul ministru al sănătăţii, Eugen Nicolăescu.

Mesajul pacienţilor a fost transmis într-o scrisoare deschisă adresată primului ministru chiar de Ziua Europeană a Pacienţilor, de Cezar Irimia, preşedintele Coaliţiei Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice.

El spune că orice amânare va avea consecinţe grave şi anunţă, totodată, că va fi organizat un miting în luna mai în faţa guvernului, dar şi la Parlamentul European.

Motivul principal invocat este legat de calitatea tratamentelor disponibile acum.

Totuşi, preşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului, Marius Savu, precizează că România nu este chiar aşa în urmă în ceea ce priveşte tratamentele şi că, în plus, se compensează unele medicamente care nu ar trebui neapărat să fie compensate.

Care este situaţia şi cum poate fi ea rezolvată? Încercăm să aflăm în cele ce urmează de la invitaţii ediţiei: Vasile Cepoi – consilier al primului ministru, Ion Luchian – preşedintele Comisiei de Sănătate din Senat şi Cezar Irimia – preşedinte Asociaţia pacienţilor.

Audio: Bolnavii cer actualizarea listei de medicamente compensate


Etichete medicamentelistepacienţibolnavicronicicompensate

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live