Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA Duminică, 05 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Valică

4 Aprilie 2014
Vizualizari: 1526
Comentează add

Comisarul european pentru sănătate Tonio Borg spune că "prevenirea bolilor cronice ar trebui să ocupe un rol mai important în Europa decât îl are în prezent".

Bolile cronice, "principala cauză a mortalităţii în UE"

carmen-valica

Foto: Arhivă.

"Prevenirea bolilor cronice ar trebui să ocupe un rol mai important în Europa decât îl are în prezent".

Declaraţia a fost făcută de comisarul european pentru sănătate, Tonio Borg, în deschiderea summitului Uniunii Europene pentru bolile cronice, care are loc, vineri, la Bruxelles.

Bolile cronice sunt principala cauză a mortalităţii în Uniunea Europeană - a mai spus comisarul.

97% din costurile pentru sănătate iau direcţia tratamentului şi prea puţin pentru prevenirea acestor boli.

Sănătatea aduce "beneficii economice şi sociale"

Statele europene trebuie astfel să înţeleagă că rezolvarea problemelor de sănătate poate aduce importante beneficii economice şi sociale, a mai arătat comisarul european pentru sănătate Tonio Borg.

"În Uniunea Europeană, bolile cronice consumă aproximativ 70-80% din totalul costurilor pentru sănătate, ceea ce înseamnă peste 700 de miliarde de euro anual. 97% din aceste costuri merg către tratament şi abia 3% sunt alocate prevenţiei.

"Este normală această proporţie, în condiţiile în care majoritatea bolilor cronice sunt, în mare parte, prevenibile, căci ştim că, dacă vom avea în vedere abuzul de alcool şi tutun, alimentaţia deficitară şi viaţa sedentară, precum şi vaccinarea, vom putea să împiedicăm îmbolnăvirea multor oameni", a spus Tonio Borg.

Deşi a crescut speranţa de viaţă la nivel european, sănătatea oamenilor nu a ţinut pasul cu această creştere, a mai spus comisarul european pentru sănătate.

Uniunea Europeană va continua lupta cu dependenţele de alcool şi tutun, cu alimentaţia deficitară sau alte riscuri care favorizează bolile cronice, printre acestea, bolile cardiovasculare sau mentale, cancerul sau diabetul.


Etichete Tonio Borgcomisar europeansănătateboli cronicemortalitatediabet

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live