Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 06 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Adriana Turea

12 Februarie 2015
Vizualizari: 1015
Comentează add

17,3 milioane de oameni sunt ucişi anual de aceste afecţiuni, iar numărul deceselor este de aşteptat să crească la 23,6 milioane până în 2030.

Bolile cardiovasculare sunt principala cauză de deces Bolile cardiovasculare sunt principala cauză de deces - Conține audio

adriana-turea

17,3 milioane de oameni sunt ucişi anual de aceste afecţiuni, iar numărul deceselor este de aşteptat să crească la 23,6 milioane până în 2030, potrivit unui raport al American Heart Association. Prevenţia este calea cea mai eficientă pentru reducerea mortalităţii şi morbidităţii cardiovasculare.
 
Mulţi români sub 45 de ani mor din cauza unor afecţiuni ale inimii, iar diabetul zaharat, care are un factor major de risc cardiovascular, afectează aproape 12% din populaţia adultă a României.Cei mai importranti factori de risc pentru bolile cardiovasculare sunt vârsta, ereditatea, fumatul, colesterolul crescut, obezitatea, sedentarismul, stresul, hipertensiunea arterială şi diabetul zaharat. Bărbaţii sunt mai afectaţi decât femeile. Pentru evitarea acestor boli medicii ne recomandă evitarea fumatului, stresului, sedentarismul şi a alimentaţiei excesive.

În absenta activităţii fizice, organismul va consuma mai puţină energie, iar „combustibililul” neconsumat va circula în exces în sange, ceea ce va determina creşterea colesterolului şi a glicemiei sau se va depune, fie în şesuturi cauzând obezitate, fie pe peretele vaselor de sange, distrugându-le.

Stresul, unul din factorii de risc în cazul bolilor cardiovasculare, ar pute fi combătut zâmbind, mai spun medicii. Stresul zilnic poate da dureri de cap sau de spate, tulburări de somn sau depresie.


Etichete sănătateboli cardiovasculareinimădiabet zaharatrisc cardiovascular

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live