Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: NOAPTE BUNĂ COPII! Joi, 25 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Gavrilă

27 Ianuarie 2021
Vizualizari: 142
Comentează add

Ministrul român de externe, Bogdan Aurescu, a pledat pentru unitate în abordarea europeană a crizei din Belarus și a subliniat necesitatea organizării de alegeri libere.

Bogdan Aurescu susţine o abordare unitară europeană a crizei din Belarus Bogdan Aurescu susţine o abordare unitară europeană a crizei din Belarus - Conține video

carmen-gavrila

Proteste în Minsk. Arhivă Foto: Agerpres/EPA.

Opoziția din Belarus așteaptă ca Uniunea Europeană să adopte un nou pachet de sancțiuni împotriva autorităților de la Minsk și a companiilor și oamenilor de afaceri aliați cu regimul opresiv, a afirmat astăzi lidera opoziției Svetlana Tihanovskaia, aflată în exil autoimpus în Lituania.

La o dezbatere organizată de Consiliul European pentru Relații Externe cu mai mulți șefi ai diplomațiilor Tihanovskaia a mai spus că oamenii vor să vadă un Occident mai curajos și mai ferm față de situația din Belarus.

Ministrul român de externe, Bogdan Aurescu, a pledat pentru unitate în abordarea europeană a crizei din Belarus și a subliniat necesitatea organizării de alegeri libere.


Bogdan Aurescu: Din păcate, situația pe teren în Belarus nu s-a îmbunătățit. Dimpotrivă, brutalitatea continuă a regimului împotriva cetățenilor a dus la pierderea de vieți omenești, mii de arestări, cazuri de tortură, prizonieri politici, o situație care nu trebuie și nu este tolerată. Trebuie să cerem sprijinirea celor care vor acele valori importante pentru noi toți. România sprijină poporul din Belarus în construirea unei căi spre democrație printr-o conducere a statului aleasă democratic, o societate civilă liberă, piață liberă și stat de drept.

(RS)

VIDEO: Intervenția ministrului Bogdan Aurescu la Conferința ”UE și Belarus în 2021”


Etichete maebogdan aurescubelarus(RS)Svetlana TihanovskaiaConsiliul European pentru Relații Externeue

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live