Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Marţi, 07 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

21 Ianuarie 2019
Vizualizari: 675
Comentează add

Averea totală a miliardarilor lumii a crescut anul trecut cu 2,5 miliarde de dolari pe zi, a calculat organizaţia nonguvernamentală Oxfam.

Bogaţii, tot mai bogaţi...

florin-lepadatu

 

Averea totală a miliardarilor lumii a crescut anul trecut cu 2,5 miliarde de dolari pe zi, a calculat organizaţia nonguvernamentală Oxfam, care cere în consecinţă creşterea impozitelor pentru a reduce decalajul dintre cei mai bogaţi şi cei mai săraci oameni din lume, relatează luni DPA.

Potrivit raportului realizat de ONG-ul cu sediul în Marea Britanie, în timp ce averea celor 2.000 de miliardari monitorizaţi de revista americană Forbes a sporit cu 12 % în 2018, cei 3,8 miliarde de oameni reprezentând jumătatea săracă a lumii au devenit cu 11 % şi mai săraci.

Experţii Oxfam admit totuşi că numărul celor consideraţi extrem de săraci s-a redus la jumătate între 1990 şi 2010, iar ulterior a continuat să scadă, ajungând în prezent la 736 milioane.

Ei notează însă că nivelul impozitelor aplicate veniturilor mari s-a diminuat în ultimele decenii în statele bogate, potrivit Agerpres.


Etichete Banieurocurs

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live