Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Miercuri, 30 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

9 Iulie 2018
Vizualizari: 602
Comentează add

Motivul scăderii veniturilor, arată un studiu al BNS, este transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat.

BNS susţine că veniturile a peste 1 milion de angajaţi au scăzut

radiojurnal

 Președintele Blocului Naţional Sindical, Dumitru Costin. Foto: Arhivă.

Blocul Naţional Sindical susţine că circa 1,2 milioane de salariaţi au veniturile diminuate în urma transferului contribuţiilor sociale de la angajator la angajat.

Potrivit unui studiu al BNS, doar jumătate dintre angajatorii din România au făcut modificări ale contractelor individuale de muncă, astfel încât salariaţii să nu piardă bani. 

"Pentru ca venitul net al salariatului să nu fi fost afectat, ar fi trebuit ca salariile brute ale angajaţilor din întreaga economie să crească cu cel puţin 20%, asta ţinând cont şi de faptul că cele două creşteri de contribuţii erau cumva atenuate de reducerea impozitului pe venitul salarial de la 16% la 10%. Consecinţa este că avem peste 238 de mii de firme din România care nu au operat nicio modificare de contract individual de muncă. Pe de altă parte, discutăm de un alt număr de firme în care salariaţii au primit doar nişte bonusuri, nu creşteri de salarii brute. Una peste alta, avem 1,2 milioane de salariaţi cu salarii diminuate şi încă 600 de mii de salariaţi expuşi riscului de diminuare, pentru că bonusurile acelea sunt cu caracter temporar" a declarat pre;edintele Blocului Na'ional Sindical, Dumitru Costin.


Etichete Blocul Naţional SindicalDumitru Costinsalariivenituricontribuţii socialestudiu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live