Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Miercuri, 26 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ciprian Sasu

28 Februarie 2014
Vizualizari: 1537
Comentează add

Sindicaliştii din BNS acuză autorităţile de lipsă de decizie privind investiţiile în infrastructura de transport, cu impact asupra industriei de automobile şi componente auto.

BNS anunţă proteste în luna martie

ciprian-sasu

Preşedintele Blocului Naţional Sindical, Dumitru Costin. Foto: Arhivă Agerpres.

Sindicaliştii din industria auto, energie şi Poştă afiliaţi la Blocul Naţional Sindical anunţă că vor organiza proteste în luna martie. 

Ei acuză autorităţile de "lipsă de decizie" privind investiţiile în infrastructura de transport, cu impact asupra industriei de automobile şi componente auto, de incapacitate a organizării sectorului energetic sau de management defectuos la Poşta Română.

Calendarul manifestaţiilor va fi anunţat la începutul săptămânii viitoare şi vizează în primă fază proteste în afara Bucureştiului, în zone în care sunt reprezentate sectoarele economice afectate, în viziunea liderilor BNS, de probleme grave.

Preşedintele Blocului Naţional Sindical, Dumitru Costin, spune că tensiunile politice ar accentua nemulţumirile şi îi scoate în stradă pe sindicalişti.

"Tot ce s-a întâmplat în ultimul an de zile în România şi mai ales acum, în ultima perioadă de timp, nu au făcut nimic altceva decât să accentueze o stare generală de nemulţumire a populaţiei, pentru că oamenii au avut aşteptări uriaşe.

"În momentul în care România a mers la urne, a votat, gândiţi-vă că toate acele aşteptări în foarte mare măsură au fost înşelate şi pentru noi, cel puţin, pentru România, în opinia noastră şi anul ăsta este irosit pentru decizii importante din punct de vedere economic şi, implicit, social", a declarat Dumitru Costin.

"Alegeri europarlamentare, prezidenţiale, tot ce mişcă în toată politica românească nu are o preocupare vizavi de cetăţeanul de rând.

"E o luptă la o scară greu de exprimat în cuvinte, o luptă pentru putere şi atâta tot", a mai spus preşedintele BNS.

Preşedintele BNS Dumitru Costin spune că majorarea salariului minim din acest an nu duce la acoperirea cheltuielilor curente ale unui angajat şi reclamă nerespectarea angajamentelor luate de guvern în ceea ce priveşte modificarea legislaţiei muncii.


Etichete BNSsindicaliştiprotesteluna martiePoşta RomânăDumitru Costininfrastructurătransport

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live