Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINAL Marţi, 19 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulian Olescu

18 Mai 2017
Vizualizari: 825
Comentează add

Banca Naţională a României susţine aderarea României la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE).

BNR susţine aderarea României la OCDE

iulian-olescu

BNR. Foto: Arhivă.

Banca Naţională a României susţine aderarea României la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică, organizaţie ale cărei standarde şi exemple de bune practici reprezintă un model pentru majoritatea statelor lumii.

Prezent la o conferinţă despre perspectivele României în OCDE, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu şi-a exprimat speranţa ca România va devină cât mai curând membră a acestei organizaţii a statelor dezvoltate.

Mugur Isărescu: Noi, cei de la Banca Naţională, sperăm ca acest eveniment să marcheze intrarea în linie dreaptă a României pe calea aderării la OCDE. O aderare pe care Banca Naţională va continua să o sprijine cu toate forţele, o aderare pe care sperăm să o celebrăm în perioada următoare, când România se pregăteşte pentru asumarea Preşedinţiei Consiliului UE.

BNR participă din 2005 la reuniunile Comitetului pentru Pieţe Financiare al OCDE.

Concomitent, Banca Centrală este parte a comitetului interministerial care face demersuri pentru aderarea României la această Organizaţie, notează redactorul nostru Iulian Olescu.


Etichete bnraderare ocderomaniamugur isarescuguvernator bnr

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

Notice: Uninitialized string offset: 0 in /var/www/romania-actualitati.ro/html/lib/Cake/View/Helper/HtmlHelper.php on line 704 atentionare-nowcasting
X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live