Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Joi, 17 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

7 August 2018
Vizualizari: 597
Comentează add

BNR se aşteaptă ca inflaţia să scadă în trimestrul al treilea al acestui an, dar se va menţine în jurul valorii de 3,5%, aproape de limita maximă a intervalului ţintit de Bancă.

BNR se aşteaptă ca inflaţia să scadă în trimestrul al treilea al acestui an

radiojurnal

Banca Naţională se aşteaptă ca inflaţia să scadă în trimestrul al treilea al acestui an, dar se va menţine în jurul valorii de 3,5%, aproape de limita maximă a intervalului ţintit de Bancă.

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a declarat ieri că potrivit datelor preliminare, încă din luna iulie ar urma să avem o inflaţie negativă şi o scădere de preţuri.

Mugur Isărescu a explicat care sunt mecanismele care influenţează acest proces:


Mugur Isărescu: "Incertitudinile şi riscurile asociate perspectivei inflaţiei au ca principale surse evoluţia preţurilor administrate - gaze şi energie electrică -, a preţurilor volatile ale produselor alimentare şi ale unor produse alimentare procesate, precum şi condiţiile de pe piaţa muncii şi conduita politicii fiscale. Relevante sunt, de asemenea, evoluţiile viitoare ale preţului internaţional al petrolului, ritmul creşterii economice şi dinamica inflaţiei în zona euro şi în Uniunea Europeană şi, implicit, conduita politicii monetare a Băncii Centrale Europene şi a băncilor centrale din regiunea noastră".


În contextul evoluţiei inflaţiei din ultimele luni, Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României a decis ieri menţinerea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 2,5% pe an.

Totodată, a fost decisă păstrarea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii pentru pasivele în lei şi în valută ale instituţiilor de credit.


Etichete BNRinflaţiamugur isarescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live