Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Duminică, 22 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

7 Mai 2014
Vizualizari: 1090
Comentează add

BNR a modificat prognoza de inflaţie de la 3,5 la 3,3% pentru finalul lui 2014, a anunţat guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu.

BNR: Prognoza de inflaţie pentru 2014, de la 3,5 la 3,3%

radiojurnal

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu. Foto: Arhivă.

Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României a decis marţi menţinerea ratei dobânzii de politică monetară la 3,5% pe an.

BNR a modificat prognoza de inflaţie de la 3,5 la 3,3% pentru finalul lui 2014, a anunţat guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu.

El a mai spus că România a rambursat cea mai mare parte din împrumutul contractat în 2009 de la FMI, în valoare totală de peste 12 miliarde de euro.

Guvernatorul BNR a adăugat că până la finalul acestui an ţara noastră va mai avea de returnat mai puţin de 10% din total, fără ca efortul de rambursare a celei mai mari părţi din acest credit să fi fost resimţit în mod negativ de populaţie.

"De acum înainte mai avem numai împrumuturi din astea mici, 100 de milioane, 150 de milioane la o lună, la două luni. Deci, faţă de sumele mari pe care le-am plătit, folosind un cuvânt neacademic, ceva mizilicuri de dat înapoi. Dar, la sfârşitul anului, cred că BNR va mai avea de rambursat sub un miliard de dolari" a spus Mugur Isărescu. 


Etichete BNRMugur Isărescupolitică monetarăîmprumutdobândăinflaţiefinanţe

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live