Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI * Meteo * Sport Luni, 18 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

26 Iunie 2018
Vizualizari: 1369
Comentează add

Indicele Robor la trei luni a crescut la 3,14 %, ajungând la cel mai mare nivel din ultimii patru ani - potrivit datelor publicate, astăzi, de Banca Naţională.

BNR "nu are de gând să descurajeze creditarea"

-

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu. Foto: Arhivă.

Indicele Robor la trei luni a crescut la 3,14 %, ajungând la cel mai mare nivel din ultimii patru ani - potrivit datelor publicate, astăzi, de Banca Naţională.

Robor la trei luni este indicatorul principal în funcţie de care se calculează dobânzile la majoritatea creditelor în lei.

Ieri, indicele a atins valoarea de  3,13 % pe an.

În aceste condiţii, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu a declarat că banca centrală nu are intenţia de a reduce creditarea:

Mugur Isărescu: "Nu avem niciun gând să descurajăm creditarea. Dimpotrivă, vrem să o încurajăm. Căutăm şi noi căi şi aşteptăm şi de la dumneavoastră dezbateri pentru încurajarea creditării. Dar, într-adevăr, ne interesează o creditare sănătoasă, echilibrată pe componente, sustenabilă. De ce? Pentru că şi o parte din dezintermediere, din scăderea creditării, la care am asistat în ultimii doi ani, chiar trei ani, provine tocmai din faptul că unele credite nu au fost sustenabile, deci s-au dus în direcţii care nu aveau cum să continue".


Etichete bnrcreditaremugur isarescuindicele robor

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live