Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Fotbal Joi, 19 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobriţoiu

2 Aprilie 2019
Vizualizari: 874
Comentează add

BNR menţine rata dobânzii de politică monetară, iar guvernatorul Mugur Isărescu apără această decizie.

BNR menţine rata dobânzii de politică monetară

radu-dobritoiu

Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României a hotărât astăzi menţinerea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 2,5% pe an şi păstrarea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor în lei şi în valută ale instituţiilor de credit. Dobânda de politică monetară este menţinută la acest nivel din luna mai a anului trecut - transmite RRA.


Guvernatorul BNR Mugur Isărescu a apărat astăzi decizia de menţinere a ratei dobânzii de politică monetară şi a susţinut că dobânzile la credite pot fi reduse doar dacă permit condiţiile de piaţă.

Mugur Isărescu:


"Dobânzi nu sunt - să-l citez pe domnul academician Dăianu - scoase din pălărie. Sunt determinate de piaţă, pe bază de indicatori cantitativi. De exemplu, inflaţia este un factor foarte important. Dacă vrem să reducem dobânzile la credite în România trebuie să reducem inflaţia. Altfel, sunt intenţii, şi noi le împărtăşim ca intenţii. Dar una este intenţia, dorinţa, şi alta este posibilitatea. Mărimile economice au o determinare obiectivă, nu sunt stabilite subiectiv de către cineva."


Etichete Politica monetaraRata dobanzii BNRIulian Olescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live