Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Joi, 28 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulian Olescu

8 August 2019
Vizualizari: 681
Comentează add

BNR estimează o inflaţie de 4,2% pentru finalul acestui an

iulian-olescu

 Foto BNR

Banca Naţională estimează o inflaţie de 4,2% pentru finalul acestui an şi de 3,4 procente pentru anul viitor. Anunţul a fost făcut de guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

El a prezentat cel mai recent raport trimestrial asupra inflaţiei. Una din concluziile prezentate de şeful Băncii Centrale a fost aceea că inflaţia de bază s-a accelerat. În luna iunie, rata anuală a inflaţiei coborâse la 3,84%.

Mugur Isărescu: Avem această problemă de fond, este în domeniul nostru, în domeniul politicii monetare şi anume, faptul că inflaţia de bază a accelerat în contextul acumulării presiunilor pe partea cererii şi a costurilor companiilor. E clar că preţurile sunt împinse în sus de o cerere în exces şi, din păcate, avem şi pe partea costurilor, în special a costurilor salariale, tot împingerea preţurilor în sus.

În paralel, şi activitatea economică s-a intensificat, a mai spus Mugur Isărescu.

A fost o evoluţie relativ surprinzătoare, a menţionat guvernatorul, în condiţiile în care consumul final total este componenta care trage în sus activitatea economică - transmite reporterul RRA Iulian Olescu.
   
 


Etichete BNRMugur Isărescuinflatie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live