Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Joi, 19 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

8 Mai 2015
Vizualizari: 934
Comentează add

Guvernatorul BNR Mugur Isărescu a explicat că modificările sunt determinate de introducerea în calcul a efectelor reducerii TVA la produsele alimentare de la 1 iunie.

BNR a revizuit în scădere prognoza de inflaţie pentru finalul acestui an

radiojurnal

Foto: Arhivă.

Banca Naţională a României a revizuit în jos prognoza de inflaţie pentru finalul acestui an cu 1,9%, de la 2,1%, cât estima în februarie, la 0,2%.

Pentru anul viitor prognoza a fost revizuită cu 0,5%, de la 2,4% la 1,9%.

Guvernatorul BNR Mugur Isărescu a explicat că modificările sunt determinate de introducerea în calcul a efectelor reducerii TVA la produsele alimentare de la 1 iunie şi că nu există nici un risc de deflaţie, deşi vom avea luni în care inflaţia se va situa sub zero.

"Vara acestui an înseamnă un indice al preţurilor negativ - nu ştim precis unde. Dacă am pune intervalul de incertitudine s-ar putea să avem câteva luni bune, chiar spre toamnă, un minus 1 în indicele preţurilor de consum.

"Am fost mai prudenţi, am folosit în jur de zero, pentru că încă domină ideea la noi că deflaţia înseamnă să ai neapărat un indice negativ. Nu trebuie să se sperie nimeni, nu aceasta este deflaţia", a declarat Mugur Isărescu.


Etichete BNRMugur IsărescuinflatiedeflatieTVA

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live