Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Joi, 01 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

28 Ianuarie 2013
Vizualizari: 2211
Comentează add

Proiectul de transformare a fostei mine din Aninoasa într-un muzeu şi finanţat de Banca Mondială cu peste 2 milioane de euro se află în impas.

BM a oprit finanţarea pentru transformarea minei Aninoasa

ilie-pintea

Mina Aninoasa (foto: Ilie Pintea)

Banca Mondială a oprit finanţarea de peste 2 milioane de euro a proiectului de transformare a Minei Aninoasa într-un muzeu.

Dacă această investiţie ar fi fost realizată, mina muzeu de la Aninoasa ar fi fost unică în ţară.

Proiectul de transformare a fostei mine din Aninoasa într-un muzeu şi finanţat de Banca Mondială cu peste 2 milioane de euro se află în impas, iar autorităţile locale abia îşi pot permite să plătească paza fostei mine, după ce lucrările au fost sistate.

Exploatarea minieră a fost închisă cu 5 ani în urmă, iar administraţia de atunci a oraşului a obţinut finanţarea Băncii Mondiale pentru a face un muzeu în incinta minei şi un parc de distracţii care să atragă turişti.

Lucrările s-au oprit după ecologizarea perimetrului minei

De atunci s-a reuşit doar ecologizarea perimetrului minei, iar lucrările s-au oprit. Primarul Nicolae Duncă este de părere că oricum acest proiect era sortit eşecului şi că ar trebui găsite altă destinaţie pentru fosta mină.

"S-au reabilitat clădirile respective şi BM a oprit finanţarea. Ar trebui pus la dispoziţie pentru   nvestitori că sunt nişte hale foarte mari", a declarat Nicolae Duncă.  

Şi mina Petrila urmează să se închidă, iar societatea civilă de aici a preluat iniţiativa realizării unui spaţiu multicultural în locul acesteia.


Etichete Banca MondialăfinanţareAninoasamină

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live