Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Miercuri, 19 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Liviu Zamora

3 Septembrie 2012
Vizualizari: 4696
Comentează add

După 42 de ani, din nou în România.

BLOOD SWEAT & TEARS BLOOD SWEAT & TEARS - Conține audio

liviu-zamora

Blood Sweat & Tears reprezintă o instituţie  muzicală americană, una din acele  fericite exemple de inventatori ai unui stil muzical( jazz rock) care mai există şi astăzi.

Înfiintaţi în 1967 în  New York City   au trecut prin multe  perioade muzicale sub mai mulţi lideri, primul dintre ei fiind Al Kooper ce a dat şi numele formaţiei  cu sânge sudoare şi lacrimi, o frumoasă metaforă despre dăruire şi pasiune pentru muzică şi scena de concert , influenţat şi de un cantec compus de  Johnny Cash.

Mai multe generaţii de iubitori de muzică îşi mai amintesc încă de extraordinarul concert al trupei din anul 1970  ţinut pe patinoarul Floreasca din Bucureşti,  un lucru formidabil în anii  cenuşii ai comunismului.

O întamplare fericită pentru noi toţi  şi in vara aceasta , dupa 42 de ani, au concertat din nou in Romania, la Freedom Jazz Festival, în Vama Veche.

Un interviu cu actualul director muzical al trupei Steve Jancowski, trompetistul formaţiei Blood Sweat & Tears  a fost o onoare şi un privilegiu şi pentru Jazz& Blues a la Carte.

Audio: Interviu cu Blood Sweat & Tears.

Audio: Salut Steve jankowski.


Etichete

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live