Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: INTRE SACRU SI PROFAN (R) Joi, 13 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Natalia Zaharescu-Radio Chişinău

6 Martie 2019
Vizualizari: 557
Comentează add

Liderii Blocului au prezentat, ieri, un raport, în care se constată aproximativ 1.500 de incidente electorale doar în ziua scrutinului

Blocul electoral ACUM cere invalidarea alegerilor parlamentare

natalia-zaharescu-radio-chisinau

 

La Chişinău, Blocul electoral ACUM, al opoziţiei proeuropene, va cere invalidarea alegerilor parlamentare din 24 februarie în cinci circumscripţii uninominale.

Copreşedintele Blocului ACUM, Andrei Năstase, a anunţat că va contesta la Curtea Constituţională rezultatele alegerilor din cele două circumscripţii formate pentru alegătorii din stânga Nistrului, în altele două de la Nisporeni şi Orhei, precum şi în circumscripţia de la Rîşcani, acolo unde candidatul opoziţiei proeuropene a fost exclus din cursă chiar în ajunul alegerilor.

Potrivit liderilor Blocului ACUM, încălcările au început odată cu modificarea sistemului de vot şi au continuat în perioada campaniei electorale cu presiuni asupra opoziţiei, obstrucţionarea dreptului la vot pentru cetăţenii aflaţi în afara ţării, utilizarea resurselor administrative, coruperea alegătorilor şi altele.

Blocul ACUM consideră că alegerile din 24 februarie au fost cele mai murdare din istoria Republicii Moldova, concluzionând că acestea nu au fost libere şi nici corecte. Liderii opoziţiei u anunţat că vor depune raportul la Curtea Constituţională, care urmează să decidă în privinţa validării alegerilor parlamentare. 


Etichete ACUMelectoralalegeriAndrei NastaseNisporeniOrheiRiscaniCurtea Constitutionala

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live