Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LUMINA CREDINŢEI Duminică, 14 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Luiza Rosetti, Tulcea

25 Mai 2022
Vizualizari: 328
Comentează add

Autorităţile române nu au găsit încă soluţii pentru navele care aşteaptă în Marea Neagră chiar şi două săptămâni să intre pe canalul Sulina.

Blocaj în Marea Neagră spre porturile dunărene

luiza-rosetti-tulcea

Foto: Arhiva Agerpres

Autorităţile române nu au găsit încă soluţii pentru navele care aşteaptă în Marea Neagră chiar şi două săptămâni să intre pe canalul Sulina şi să ajungă astfel în porturile dunărene pentru a încărca sau descărca produse.

Echipajele unora dintre nave au rămas fără provizii, potrivit corespondentei RRA Luiza Rossetti.

Administraţia Fluvială a Dunării de Jos din Galaţi susţine că aglomeraţia este provocată de numărul mare de vase ucrainene, care descarcă în porturile fluviale, cele maritime fiind blocate de război.

În acest context, Marian Jean Marinescu, unul dintre membrii unei delegaţii de eurodepuaţi, care vizitează zona în aceste zile, a atras atenţia asupra necesităţii evaluării echilibrate a investiţiilor care trebuie realizate în porturi, în perspectiva încheierii războiului din Ucraina.

El a adăugat că autorităţile care deservesc punctul de trecere a frontierei din oraş trebuie să suplimenteze numărul angajaţilor:


Marian Jean Marinescu: Cred că la Isaccea ar trebui să fie o suplimentare de personal, pentru că de la 20:00 la 08:00 nu se mai pot face astfel de controale, se lucrează numai ziua şi bacul funcţionează şi noaptea şi cred eu că aşa ar trebui să se întâmple. Mergem şi la Giurgiuleşti, la pod, la cealaltă graniţă cu Moldova, şi la întoarcere către Bucureşti, o să vedem şi proiectul podului.


Etichete marea neagraporturicanalul sulinagalatimarian jean marinescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live