Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (in continuare) Marţi, 02 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

19 Noiembrie 2020
Vizualizari: 176
Comentează add

În Bistrița restricțiile în principal legate de deplasări intră în vigoare de la ora 5:00 dimineața, iar la Satu Mare chiar de la această oră.

Bistriţa şi Satu Mare intră în carantină

florin-lepadatu

Alte două municipii reședință de județ intră de astăzi în carantină pentru 14 zile, având o incidență mare a contaminării lor cu noul coronavirus.

În Bistrița restricțiile în principal legate de deplasări intră în vigoare de la ora 5:00 dimineața, iar la Satu Mare chiar de la această oră.


Reporter: Sergiu Podină - Este strict interzisă intrarea și ieșirea din zona carantinată pe alte căi de acces decât cele deschise circulației publice de pe drumurile naționale, județene, comunale și forestiere.

Cetățenii trebuie să știe că în intervalul orelor 5:00-23:00 este interzisă circulația în afara locuinței sau gospodăriei, excepțiile ființele menționate în declarația pe propria răspundere, care trebuie completată și fără de care riscăm sancțiuni contravenționale.

De menționat este faptul că vor putea circula fără declarații acele persoane care pot prezenta o legitimație de muncă sau adeverință din partea angajatorului.


Realizator: Alte capitale de județ aflate deja în carantină sunt Sibiul, Slobozia și Zalău, în timp ce măsură ar putea fi luată și în comunele de lângă București, Clinceni și Berceni, ambele cu peste 10 la mie rata de infectare.

Numărul noilor cazuri de COVID-19 anunțate zilnic a crescut din nou. Ieri au fost anunțate 10.269 după ce au fost efectuate aproape 38 de mii de teste. În ultimul interval de raportare au fost 168 de decese, iar în secțiile de terapie intensivă sunt 1.174 de pacienți infectați cu noul coronavirus.

Doar două județe, Gorj și Vrancea, se află sub incidenţa de două cazuri la mia de locuitori, în timp ce Sibiu a trecut de nouă, iar județul Ilfov se apropie de şapte.


Etichete bistritasatu marecarantina

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live