Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ (R) Marţi, 20 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristiana Sabău, Bistriţa-Năsăud

20 Iulie 2020
Vizualizari: 327
Comentează add

Bistrița: Peste jumătate dintre pacienții COVID-19 ajunşi la ATI au murit

cristiana-sabau-bistrita-nasaud

    Foto: Arhivă.

Jumătate din pacienții care au ajuns la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență Bistrița cu forme grave de COVID-19 au decedat, arată un studiu făcut de medicii spitalului, care au notat reacțiile fiecărui pacient la medicația prescrisă.

Reporter: Cristiana Sabău - În secția de Terapie Intensivă a Spitalului de Urgență din Bistrița au fost tratați până acum zeci de pacienți în stare gravă, însă mai mult de jumătate au decedat. Managerul spitalului, Gabriel Lazany, spune că medicii au făcut un studiu ca să afle cât de eficiente s-au dovedit a fi medicamentele:
 
Gabriel Lazany: Din păcate, conform constatărilor directe făcute, medicamentele care există la ora actuală pe piață, și este tratamentul care se utilizează în toată lumea, nu are efect atât de mare asupra pacienților care sunt foarte, foarte grav bolnavi. Singurul lucru care are efect este puterea organismului de a lupta, de a-şi face anticorpi. Am făcut și tratamente cu plasmă, am făcut și ozonoterapie, din păcate, pacienții nu reacționează. Cei care ajung în Terapie Intensivă în formă gravă, aţi văzut că rata decesului este destul de mare, chiar foarte mare. La noi în Terapia Intensivă, undeva la 60% din pacienți au decedat.
 
Reporter: Cel mai tânăr pacient care a decedat la spitalul din Bistrița avea numai 45 de ani, însă era diabetic și supraponderal.
 
(PH)

Etichete covid-19terapie IntensivăSpitalul Județean de Urgență Bistrițadecese(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live