Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Vineri, 23 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristiana Sabău, Bistriţa-Năsăud

15 Ianuarie 2021
Vizualizari: 168
Comentează add

La Bistrița-Năsăud autoritățile medicale fac apel la oameni să nu aștepte să fie contactați de medicii de familie pentru a fi înscriși în campania de vaccinare.

Bistrița-Năsăud: Apel la înscrierea online pentru vaccinare

cristiana-sabau-bistrita-nasaud

    Foto: gov.ro.

La Bistrița-Năsăud autoritățile medicale fac apel la oameni să nu aștepte să fie contactați de medicii de familie pentru a fi înscriși în campania de vaccinare. Una din opțiunile de înscriere este platforma online.
 
Programările se vor putea face începând cu ora 15:00. Corespondenta RRA, Cristiana Sabău, transmite:
 
Reporter: Medicii de familie, care au cabinete la țară, sunt întrebați tot mai des în ultima perioadă dacă îi vor contacta pe pacienți ca să-i înscrie pentru vaccinare. Doctorul Dumitru Niculai, președintele Asociației Profesionale a Medicilor de Familie Bistrița-Năsăud:
 
Dumitru Niculai: Este exclus ca medicii de familie sau cineva să stea la telefon și să sune în continuu pe oameni dacă vor să se vaccineze sau nu. El trebuie să vină, că eu chiar să mă duc să întreb din casă în casă sau pe fiecare este imposibil. Deci această activitate se suprapune pe activitatea de monitorizare a cazurilor de COVID, care sunt cu forme ușoare și medii care nu au vrut să se interneze sau care a stat în spital, 5 zile,7 zile, și a venit acasă.
 
Reporter: Medicii de familie în schimb vor face un orar special pentru cei care doresc să se înscrie prin intermediul lor pe platforma de programări.
 
Dumitru Niculai: Aici va fi multă lume, pentru că este cel mai ușor să te duci la medicul de familie și să-i spui am 66 de ani, însă am trei boli cronice, vă rog să mă înscrieți, și atunci trebuie să-l înscriem.
 
Reporter: În Bistrița-Năsăud sunt peste 250.000 de persoane asigurate înscrise pe listele medicilor de familie.
 
(PH)
 

Etichete Bistrița-Năsăudvaccinareprogramari(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live