Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL - continuare Duminică, 25 August

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Mihaela Buculei, Suceava

19 August 2013
Vizualizari: 3684
Comentează add

Râul Bistriţa izvorăşte din Munţii Rodnei, în judeţul Maramureş, străbate Carpaţii Orientali, trece prin Bicaz şi Bacău, apoi se varsă în Siret.

Bistriţa Aurie Bistriţa Aurie - Conține audio

mihaela-buculei-suceava

Râul Bistriţa în zona Dorna Arini. Foto: Mihaela Buculei.

Râul Bistriţa izvorăşte din Munţii Rodnei, în judeţul Maramureş, străbate Carpaţii Orientali, trece prin oraşele Bicaz, Piatra Neamţ, Roznov, Buhuşi şi Bacău, apoi se varsă în Siret, în apropierea Bacăului.

Cursul superior al Bistriţei, care trece prin mai multe localităţi din zona de munte a judeţului Suceava, în amonte de confluenţa cu râul Dorna, se numeşte Bistriţa Aurie.

Oamenii care locuiesc în aceste localităţi sunt mândri că acest râu le străbate zona, Bistriţa fiind un râu curat, în care creşte păstrăvul.

În timp s-au făcut şi amenajări de maluri, îndiguiri, astfel încât râul să nu prezinte pericol de inundaţii în cazul unor ploi abundente.

Înainte, acest râu era singura cale de transport a lemnului spre Galaţi. Astăzi plutele merg doar în scop turistic, mai ales în cadrul Festivalului păstrăvului, care este organizat pe 15 august, de hramul Ciocăneştiului.

Când oamenii se pregătesc de hram au grijă ca şi râul care le străbate localitatea să fie curat. Mai mult decât atât, el este populat cu păstrăv.
 


Etichete bacăubistriţagalaţimunţii rodnei

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live