Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICA VERII Miercuri, 15 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mario Balint

25 Aprilie 2016
Vizualizari: 2048
Comentează add

Parohia Ortodoxă "Sfinţii Petru şi Pavel", din Reşiţa, Crucea Roşie şi Oameni cu Suflet, un grup constituit pe Facebook, ajută, în preajma Paştelui 80 de familii nevoiaşe.

Biserica Ortodoxă, Crucea Roşie şi... Facebook-ul ajută oameni!

mario-balint

Preorul Petru Berbentia în acţiune socială. Foto: Mario Balint.

Parohia Ortodoxă "Sfinţii Petru şi Pavel", din Reşiţa, Crucea Roşie şi Oameni cu Suflet, un grup constituit pe Facebook, ajută, în preajma Paştelui 80 de familii nevoiaşe.

Dacă pentru parohul bisericii, părintele Petru Berbentia, acţiunile sociale se derulează de mai bine de 20 de ani, grupul de Oameni cu Suflet, constituit pe Facebook învaţă, în fiecare zi să-şi ajute semenii. Ei nu reprezintă o fundaţie, sau o asociaţie ci, pur şi simplu, sînt expresia solidarităţii necondiţionate.

"Ne-am întîlnit pe Facebook şi am hotărît să ajutăm. Alin Savu este sufletul acestei iniţiative. Astăzi, am venit la Biserica "Sfinţii Petru şi Pavel" după cinci pachete, dar am avut acţiuni şi mai mari, la azilele de bătrîni din Bocşa şi Anina, de exemplu".

Dacă biserica ortodoxă din cartierul reşiţean Govîndari este implicată de mai bine de 20 de ani în acţiuni sociale, Grupul Oameni cu Suflet, constituit pe Facebook a devenit, de curînd, o prezenţă de luat în seamă în cadrul acţiunilor de caritate din Reşiţa. Preotul paroh Petru Berbentia nu o numeşte o "vasiliadă", dar acţiunile derulate de parohie, cu sprijinul direct al enoriaşilor, se înscriu direct pe această linie "trasată" de Sf. Vasile cel Mare. Parohia Sfinţii Petru şi Pavel adună alimente neperisabile pe care apoi, le distribuie prin intermediul acestui grup sau prin intermediul Crucii Roşii.

Crucea Roşie Caraş-Severin a identificat, într-o bază de date 500 de beneficiari ai acestor ajutoare alimentare.

Acţiunile vor continua pe tot parcursul acestei săptămîni.

Biserica ortodoxă din cartierul reşiţean Govîndari. Foto: Mario Balint.


Etichete Parohia Ortodoxă "Sfinţii Petru şi Pavel"Reşiţacartierul reşiţean GovîndariCrucea RoşieOameni cu SufletFacebookPaşte

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live