Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Vineri, 22 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

RADOR

13 Februarie 2017
Vizualizari: 1069
Comentează add

Biserica se află pe locul unde se crede că Iisus Hristos a făcut minunea înmulţirii pâinilor şi peştilor şi a fost aproape complet distrusă în urma unui incendiu premeditat.

Biserica înmulţirii pâinilor şi peştilor a fost redeschisă

rador

Vedere exterioară a complexului Bisericii înmulţirii pâinilor şi peştilor         Foto: By David Shankbone - Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=3345022.

În Israel a avut loc o slujbă religioasă de redeschidere a unei biserici creştine construite pe locul unde se crede că Iisus Hristos a făcut minunea înmulţirii pâinilor şi peştilor.

BBC relatează că complexul unde se află biserica romano-catolică din Tabgha, situată pe malul Mării Galileii, a fost aproape distrus complet în 2015 în urma unui incendiu premeditat declanşat de fanatici evrei.

Liderii Israelului au condamnat incidentul afirmând că este "o crimă mişelească". După opt luni de lucrări de renovare, care s-au ridicat la valoarea de aproximativ un milion de dolari, biserica a fost redeschisă.

Biserica înmulţirii pâinilor şi peştilor din Tabgha este un loc sacru şi faimos pentru creştini, care cred că în acest loc Mântuitorul a hrănit aproape 5.000 de oameni cu numai cinci pâini şi doi peşti.


Etichete Iisus HristosBibliepeştipildăminuneTabghapelerinajBOR

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live