Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Sâmbătă, 04 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Vulcan, Sibiu

6 Martie 2019
Vizualizari: 792
Comentează add

Monumentul, datând din secolul al XIII-lea, este printre cele mai importante biserici-cetate săseşti din Transilvania. Lucrările de reabilitare vor dura aproximativ 20 de luni.

Biserica fortificată din Cisnădie va fi restaurată cu fonduri europene

carmen-vulcan-sibiu

 Biserica fortificată din Cisnădie, judeţul Sibiu.       Foto: commons.wikimedia.org/wiki/File:Biserica_fortificata_de_la_Cisnădie_-_interior_fortificatie.jpg

Biserica fortificată din oraşul Cisnădie, judeţul Sibiu, va fi restaurată printr-un proiect cu fonduri europene, în valoare de peste 7 milioane de lei.

Monumentul, datând din secolul al XIII-lea, este printre cele mai importante biserici-cetate săseşti din Transilvania. Ca element de unicitate, ea deţine primul paratrăsnet instalat în Europa de Est, în anul 1795, după ce biserica a ars de mai multe ori, lovită de fulgere.

Legenda locală spune că forma paratrăsnetului, montat în zidul bisericii, vizibil şi astăzi, urmăreşte traseul pe care l-a avut ultimul fulger care a aprins lăcaşul de cult.

Lucrările de reabilitare a bisericii fortificate din Cisnădie vor începe în această săptămână şi vor dura aproximativ 20 de luni, timp în care biserica-cetate nu va putea fi vizitată, au anunţat astăzi reprezentanţii bisericii, în conferinţa de presă organizată cu ocazia deschiderii şantierului.

Pe langă lucrările efective de reparaţii şi conservare, proiectul prevede şi o mai bună valorificare turistică a monumentului, prin realizarea unor circuite de vizitare, audioghiduri, un info point accesibil persoanelor cu dizabilităţi şi tururi virtuale pentru vizitatorii online.


Etichete Cisnădiebiserică fortificatăbiserică cetatefonduri UEeuropene

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live