Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Sâmbătă, 27 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

12 Ianuarie 2021
Vizualizari: 229
Comentează add

În eparhiile ortodoxe a fost distribuită o broșură intitulată "Vaccinarea împotriva COVID-19 în România - gratuită, voluntară, sigură"

Biserica Ortodoxă Română sprijină campania de vaccinare

radiojurnal

 

Biserica sprijină campania de imunizare. În eparhiile ortodoxe a fost distribuită o broșură intitulată "Vaccinarea împotriva COVID-19 în România - gratuită, voluntară, sigură", iar reprezentanții bisericii consideră că este vorba despre un act de normalitate.

Ei apreciază că oamenii pot decide ce să facă doar dacă sunt bine informați.

Într-un dialog cu colegii de la Radio România Cluj, preotul și teologul Bogdan Ivanov a explicat că fiecare este liber să își formeze propria opinie în cunoștință de cauză.

Bogdan Ivanov: Campania însăşi privită în mod general este totuși la libertatea fiecăruia de a o alege sau nu. Fiecare om are libertatea lui, are conștiința lui; preotul poate să ajute foarte mult în lămurirea acestor situații. Dacă are argumente pro și le asimilează el și le asumă, le poate susține în favoarea credincioșilor; dacă are argumente contra, eu sunt de părere că trebuie să le țină pentru el și să nu influențeze în niciun fel decizia oamenilor, pentru că atunci s-ar putea crea polarizări, sentimente că există preoți mai progresişti și preoţi mai conservatori, ceea ce dăunează foarte multe poziției pe care preotul o are în comunitatea sa şi, în final, credincioșilor care cu siguranță nu vor mai ști ce să înțeleagă din această situație.
 
(PH)
 

Etichete Biserica Ortodoxă Românăcampania de vaccinareBogdan Ivanov(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live