Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA RADIO Luni, 03 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

29 Noiembrie 2021
Vizualizari: 614
Comentează add

Grupul farmaceutic BioNTech a anunțat astăzi că a început să lucreze la un vaccin adaptat la varianta Omicron, îngrijorătoare și detectată în Africa de Sud.

BioNTech lucrează la un vaccin adaptat la varianta Omicron

radiojurnal

  Foto: facebook.com/ROVaccinare

Grupul farmaceutic BioNTech a anunțat astăzi că a început să lucreze la un vaccin adaptat la varianta Omicron, îngrijorătoare și detectată în Africa de Sud. 

Compania farmaceutică BioNTech a precizat că primii pași ai dezvoltării unui potențial nou vaccin contra variantei Omicron se suprapun cu cercetările necesare pentru a evalua dacă va fi nevoie de un nou ser. Dezvoltarea unui vaccin adaptat face parte din procedura standard a companiei pentru noile variante, a adăugat BioNTech.
 
Tot azi, Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că varianta Omicron prezintă un risc global foarte ridicat. Organizația subliniază totuși că există în continuare numeroase incertitudini în ce privește periculozitatea și transmisibilitatea variantei.
 
BioNTech declarase vineri că așteaptă mai multe date de laborator în următoarele două săptămâni pentru a stabili dacă este nevoie de un vaccin specific împotriva variantei Omicron.
 
Potrivit Agenției Reuters, rivala Moderna a anunțat că lucrează deja la o reproiectare a vaccinului său COVID-19 pentru viitoarele vaccinuri de rapel. Mai multe țări au raportat cazuri de infectare cu tulpina Omicron ceea ce a determinat închiderea mai multor frontiere.

Etichete BioNTechOmicroncovid-19vaccin(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live