Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: "ANTENA PARTIDELOR PARLAMENTARE" (emisiune conf.Legii 41/1994) Marţi, 20 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Bogdan Mihai

19 August 2009
Vizualizari: 1195
Comentează add

Uraganul Bill, cu rafale de 205 kilometri pe oră, este considerat în prezent un uragan major.

Bill a trecut la nivelul 3, devenind un uragan major

bogdan-mihai

Uraganul Bill, primul din sezonul 2009 din Oceanul Atlantic, a trecut la categoria 3, cu rafale de vânt de peste 205 kilometri pe oră, şi este considerat în prezent un uragan major, a anunţat, marţi seară, Centrul Naţional pentru Uragane (NHC), din Miami, Florida.

"Bill s-a intensificat şi rafalele de vânt ating în prezent aproape 125 de mile pe oră", adică 205 kilometri pe oră, a precizat NHC. Aceste condiţii fac din "Bill un uragan de categorie 3 pe scara Saffir-Simpson a uraganelor", adaugă centrul. Uraganele majore sunt cele care ating nivelul 3 (peste 178 de kilometri pe oră) sau mai mult, pe scara Saffir-Simpson, care numără cinci categorii.

Meteorologii Centrului Naţional pentru Uragane au menţionat că Bill ar urma să se menţină pe această traiectorie în următoarele zile. Uraganul ar urma să treacă pe lângă Antile, evitând Martinica şi Guadelupa şi abătându-se spre nord, în direcţia coastelor americane şi a Insulelor Bermude.

Insulele Bermude ar putea fi lovite de uragan înaintea sfârşitului de săptămână, potrivit experţilor de la NHC.

La nivel oficial, o furtună este considerată uragan atunci când rafalele sale de vânt depăşesc 119 kilometri pe oră. Un uragan major este cel de nivelul 3, cu rafale de vânt care depăşesc 178 de kilometri pe oră. Nivelul maxim al uraganelor este nivelul 5, atunci când rafale de vânt depăşesc 251 de kilometri pe oră.

Sezonul uraganelor durează de la 1 iunie până la 30 noiembrie.


Etichete uraganbillfurtuna

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live