Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINAL Miercuri, 21 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

7 Decembrie 2017
Vizualizari: 461
Comentează add

În Bucureşti, ar putea fi introdus biletul unic de călătorie cu metroul şi cu transportul de suprafaţă asigurat de RATB

Biletul unic Metrorex - RATB "ar putea fi introdus până la finalul anului"

radiojurnal

Staţie de metrou la Bucureşti pe Magistrala 1.       Foto: Sergiu Şteţ.

Biletul unic de călătorie în Bucureşti cu metroul şi cu transportul de suprafaţă asigurat de RATB ar putea fi introdus până la finalul anului, a declarat, astăzi, în cadrul unei dezbateri publice, directorul interimar al Metrorex, Ion Constantinescu.

La începutul săptămânii, Primăria Capitalei preciza că acest bilet poate fi folosit începând de duminică. Kristin Bucur a urmărit subiectul.

Reporter: Preţul biletului unic cu o durată de 60 de minute este de cinci lei şi este alcătuit din costul biletului RATB, în valoare de 1,30 lei, costul biletului Metrorex, în valoare de 2,50 lei, la care se adaugă costul cardului şi cheltuielile cu întreţinerea. Cu alte cuvinte, călătorii vor avea posibilitatea să cumpere un bilet unic cu cinci lei şi vor putea călători timp de o oră cu metroul sau cu mijloacele de transport în comun ale RATB. Directorul interimar al Metrorex, Ion Constantinescu.

Ion Constantinescu: Noi o considerăm o urgenţă în favoarea cetăţeanului, care se adresează unui anume segment de piaţă, adică acelor utilizatori care utilizează mai mult de două mijloace de transport, atât ale RATB, cât şi ale Metrorex, cu precizarea că într-adevăr este o limitare în timp.

Reporter: Pe de altă parte, preşedintele Organizaţiei pentru Promovarea Transportului Alternativ în România, Marian Ivan, critică graba introducerii biletului unic, considerând că nu oferă nicio facilitate.

Marian Ivan: Acel bilet este mai scump decât o călătorie în care pot să folosesc oricând vreau eu ori una, ori alta, fără să fiu obligat să folosesc acelaşi pe ambele mijloace de transport.

Reporter: Potrivit proiectului, vor fi introduse în circulaţie şi biletul unic cu 10 călătorii, care va costa 34 de lei, dar şi abonamentul de o zi, de 17 lei./


Etichete bilet unic calatoriebucurestimetrorexratb

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live