Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Joi, 17 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian, corespondent RRA în Spania

19 Octombrie 2019
Vizualizari: 599
Comentează add

Violențele din ultimele zile au determinat justiția de la Madrid să decidă blocarea site-urilor platformei "Tsunami Democrat", în cadrul cercetărilor într-un dosar de terorism.

Bilanțul violențelor din Catalonia: aproape 200 de răniţi şi 50 de arestaţi

annamaria-damian-corespondent-rra-in-spania

Bilanţul violenţelor din Catalonia a ajuns la aproape 200 de răniţi şi 50 de arestaţi.

Pentru a opri violenţele, justiţia spaniolă a ordonat închiderea paginilor de internet prin care se coordonează protestatarii care au fost implicaţi în violenţe.

Cel mai recent bilanț după ciocnirile de aseară indică cel puțin 180 de răniți și peste 50 de persoane arestate.

Între persoanele care au primit îngrijiri medicale se află agenți ai forțelor de securitate, care au intervenit în protestele paralele manifestației pașnice din centrul orașului Barcelona.

Violențele din ultimele zile au determinat justiția de la Madrid să decidă blocarea site-urilor platformei "Tsunami Democrat", în cadrul cercetărilor într-un dosar de terorism pentru violențele provocate în Barcelona.

Acțiunile violente, cred autoritățile, sunt coordonate și prin intermediul unor aplicații pentru telefoanele mobile, la care accesul se face printr-un cod QR.

Aseară, ministrul de interne, Fernando Grande-Marlaska, a avertizat că autorii acțiunilor care au provocat pagube și au comis agresiuni sunt pasibili de pedepse cu închisoarea de până la 6 ani.

Criza din Catalonia afectează turismul din Barcelona, unde au fost anulate rezervări la hoteluri și pensiuni, dar și transporturile din regiune, federațiile din sector calculând că pierderile se ridică la cel puțin 25 de milioane de euro pe zi din cauza blocajelor de pe autostrăzi și la frontiera cu Franța.


Etichete spaniabarcelonasitetsunami democratblocatjustitiecataloniaviolenteproteste

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live