Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Sâmbătă, 27 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Marilena Frâncu

11 Noiembrie 2015
Vizualizari: 838
Comentează add

Încă un pacient internat într-un spital din Marea britanie a murit aseară. Bilanțul tragic al incendiului din Colectiv ajunge la 49 de morți.

Bilanțul tragediei din #Colectiv: 49 de morți

marilena-francu

Mii de persoane au comemorat victimele incendiului de la Club Colectiv. Arhivă Foto: Răzvan Stancu.

Numărul celor care şi-au pierdut viaţa în incendiul de la clubul bucureştean a ajuns la 49, după ce un pacient, care fusese transferat pentru tratament în Marea Britanie, a decedat aseară.

Peste 70 de persoane sunt în continuare internate în spitalele din Bucureşti, iar alte aproximativ 30 au fost transferate în unităţi medicale din străinătate.

Toate costurile aferente transportului şi tratamentului celor transferaţi la recomandarea medicilor în unităţi sanitare din Austria, Belgia, Olanda, Germania, Marea Britanie, Norvegia, Israel şi Elveţia vor fi suportate de către autorităţile române, indiferent dacă pacientul era sau nu asigurat.

Atât pacienţii din ţară cât şi cei din străinătate primesc ajutor psihologic şi suport social - a declarat doctorul Gabriel Diaconu, coordonatorul grupului de intervenţie în timp de criză.

"Avem asistenţi în contact cu colegii noştri de la nivelul societăţii internaţionale de asistenţă socială care preiau aceste cazuri. În ceea ce priveşte pacienţii din România am oferit şi continuăm să oferim sprijin, ajutor psihologic şi suport social familiilor care se află în suferinţă", a spus Gabriel Diaconu.

Din punct de vedere terapeutic pentru pacienţii în stare stabilă urmează o perioadă de recuperare, a explicat purtătorul de cuvânt al Spitalului de Chirurgie Plastică Reparatorie şi Arsuri, doctorul Adrian Stănculea.

"Recuperare şi posibil chimioterapie, mişcări, sunt ajutaţi sau sunt învăţaţi să-şi facă singuri anumite mişcări, vorbim de cei bine", a afirmat Adrian Stănculea.

Încă două paciente au fost transferate aseară în Germania cu o aeronavă a Forţelor Aeriene Române. 


Etichete incendiu în clubvictimeColectivdeceserăniuţi transferaţi în afara ţăriimedicul Gabriel Diaconudoctorul Adrian Stănculea

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live